Novosti

06.03.2018

Novi Volvo XC40 proglašen je Europskim automobilom godine

XC40, novi Volvo model u segmentu malih SUV-a, proglašen je Europskim automobilom godine. Proglašenje je održano uoči otvaranja Sajma automobila u Ženevi, a XC40 je prvi Volvo automobil nagrađen ovom prestižnom nagradom.

“Ova nagrada nije mogla doći u bolje vrijeme,” izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor kompanije Volvo Cars. “Volvo na svjetskom tržištu po prvi put u povijesti ima tri dostupna SUV-a u različitim segmentima. Model XC40 pruža važan doprinos daljnjem razvoju i zastupa nas u segmentu malih SUV-a.”

Proglašenje XC40 modela Europskim automobilom godine znači da je kompletan postav Volvo SUV-a proglašen automobilom godine, bilo da se radi o nagradi na području Europe ili Amerike. Model XC90 i SUV srednje veličine XC60 nagrađeni su titulom North America Truck/Utility of the Year u posljednje dvije godine.

Model XC40 dobio je titulu Europskog automobila godine nakon niza ostalih priznanja, uključujući i ono vodećeg britanskog automobilskog časopisa What Car? koji ga je također proglasio automobilom godine.

Model XC40 postavio je nove standarde u svom segmentu u kategoriji dizajna, povezivosti i sigurnosne tehnologije. Rane narudžbe koje su premašile brojku od 20.000 na europskom i američkom tržištu pokazuju da se radi o kombinaciji koja je primamljiva klijentima. Model XC40 će uskoro biti lansiran i na kinesko tržište - najveće automobilsko tržište - gdje Volvo očekuje sličan interes za ovaj model.

XC40 je prvi model kompaktne modularne arhitekture (CMA) koja će se koristiti u svim budućim modelima serije 40, uključujući i električna vozila. CMA je razvijen u suradnji s kompanijom Geely Holding i pruža Volvu potrebnu ekonomiju razmjera za ovaj segment.

Model XC40 je isto tako prvi Volvo model sa sharing opcijom koja je omogućena putem tehnologije digitalnog ključa i Volvo On Call platforme. Vlasnici XC40 mogu jednostavno dijeliti svoj automobil s obitelji i prijateljima bez potrebe za fizičkim ključem.

Karakteristike koje poboljšavaju sigurnost i podršku vozaču u XC40 modelu uključuju Volvo Pilot Assist sustav, City Safety, Zaštita u slučaju slijetanja s ceste, Cross Traffic Alert sustav s podrškom pri kočenju i kamera od 360° koja pruža podršku vozaču pri parkiranju u uskim prostorima.

Unutrašnjost XC40 donosi pametna rješenja po pitanju dizajna i prostora za pohranu pa tako nudi više funkcionalnog prostora za pohranu u vratima te ispod sjedala; posebni prostor za telefon koji nudi i bežično punjenje, sklopivu kuku za manje vrećice i kantu za otpad na tunelskoj konzoli koju je moguće ukloniti po potrebi.

Tijekom 2017. godine Volvo je najavio da će elektrificirati sva vozila lansirana od 2019. godine. U skladu s vodećom pozicijom u elektrifikaciji vozila, Volvo će lansirati opciju hibridnog i čistog električnog pogona za XC40.

“Imamo jasnu viziju rasta i predani smo želji da postanemo vodeći proizvođač automobila po pitanju sigurnosti, povezivosti i elektrifikacije,” izjavio je Håkan Samuelsson. “XC40 predstavlja utjelovljenje te predanosti. Kada pogledamo povratne informacije od naših klijenata i žirija za Europski automobil godine, svakako možemo reći da smo na dobrom putu.”

Slike su simbolične. Ponuda je informativnog karaktera i kreirana je u suradnji s UniCredit Leasingom Hrvatska te vrijedi do 30. lipnja 2017. ili isteka zalihe. Mjesečne rate izračunate su na osnovi fiksne kamatne stope 3,99%, EKS: 4,45% s učešćem 25%, rokom otplate 60 mjesec i ostatkom vrijednosti 25% te ne uključuju troškove obrade kredita. U izračunu je korišten tečaj Eura 7,65 (1 Euro=7,65 HRK). Istaknute rate odnose se na modele: 1. S60 D2 R-Design Kinetic, cijene 31.990 Eura (244.724 HRK), u ponudi Volvo Car Financiranja 322 Eura (2.463 HRK) na mjesec 2. V60 D3 R-Design Kinetic, cijene 34.990 Eura (267.674 HRK), u ponudi Volvo Car Financiranja 352 Eura (2.693 HRK) na mjesec 3. V60 CC D3 A Kinetic, cijene 35.990 Eura (275.324 HRK), u ponudi Volvo Car Financiranja 362 Eura (2.769 HRK). Istaknute cijene i rate ne uključuju trošak metalik boje (izuzev u slučaju modela V60) i pripreme vozila. Prosječna kombinirana potrošnja goriva 3,7-8,1 l/100 km, emisije C02 98-186 g/km. Sve dodatne informacije o mogućnostima financiranja provjerite na www.volvocars.hr ili kod ovlaštenog Volvo partnera.