Novosti

21.06.2018

Volvo lansira novu S60 sportsku limuzinu – prvi Volvo automobil proizveden u SAD-u

Volvo, vrhunski proizvođač automobila, danas je predstavio svoj novi S60 model. Radi se o vrhunskoj sportskoj limuzini srednje veličine koja je ujedno i prvi Volvo automobil proizveden u američkoj tvornici u Charlestonu, Južnoj Karolini.

 

Nova tvornica u Charlestonu je danas imala i svoje službeno otvorenje. Lansiranjem ovog modela i otvaranjem tvornice, Volvo je potvrdio svoju predanost SAD-u, važnom tržištu za kompaniju, ali i za novi model sportske limuzine. Novi S60 model je prvi Volvo automobil proizveden u SAD-u.

 

“Novi S60 je jedan od najuzbudljivijih modela koje je Volvo ikada proizveo,“ izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Cars kompanije. “To je automobil za prave vozače koji nam pruža snažnu poziciju na američkom i kineskom tržištu limuzina te tako omogućuje mogućnosti za rast Volvo kompanije.“

 

Novi S60 je prvi Volvo automobil koji će u ponudi biti bez dizelske opcije. Volvo ovime naglašava svoju predanost elektrifikaciji i dugotrajnoj budućnosti dalje od motora s unutrašnjim izgaranjem. Volvo je 2017. godine postao prvi proizvođač automobila koji je najavio da je strategija kompanije od 2019. godine proizvoditi samo električne modele.

 

Dva plug-in hibridna benzinska motora, turbobenzinac i benzinac s kompresorom, bit će dostupna za novi S60 model: Volvo T6 Twin Engine AWD plug-in hibrid od 340KS i nagrađivani T8 Twin Engine AWD plug-in hibrid od 400KS*. Poznati Volvo T5 i T6 benzinski motori će biti dostupni u vrijeme lansiranja.

 

Po prvi puta na tržištu ovih modela, klijenti mogu pristupiti novom S60 modelu uz pomoć nove Volvo pretplatničke usluge, Care by Volvo, koja nudi pristup vozilu bez pologa putem fiksne mjesečne naknade. Care by Volvo čini posjedovanje automobila transparentnim i jednostavnim kao posjedovanje telefona.

 

“Aktivno podvozje i postavke načina vožnje pružaju vrhunsku kontrolu i performanse koji ovo vozilo čine savršenim za sve prave vozače,“ izjavio je Henrik Green, viši potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj u Volvu. “Ovaj model također donosi u segment priznatu tehnologiju iz serija 60 i 90 pa se tako radi o jednoj od najboljih sportskih limuzina na tržištu.”

 

Novi S60 model dijeli Volvo platformu skalabilne arhitekture (SPA), sigurnosnu tehnologiju i infotainment sustav s V60 modelom karavana srednje veličine koji je predstavljen ranije ove godine. Iste karakteristike krase i vrhunsku liniju serije 90 te nagrađivani XC60 model. Svi ovi automobili postigli su vodeće rezultate na testovima sigurnosti. S60 model je zbog toga jedan od najsigurnijih automobila na cesti.

 

City Safety sa tehnologijom automatskog kočenja pomaže vozaču u izbjegavanju potencijalnih sudara i radi se o jedinom sustavu na tržištu koji prepoznaje pješake, bicikliste i velike životinje. U segmentu limuzina srednje veličine po prvi puta City Safety tako nudi automatsko kočenje za izbjegavanje nadolazećih sudara.

 

Opcijski Pilot Assist sustav – koji pruža podršku vozaču prilikom upravljanja, ubrzavanja i kočenja na dobro označenim cestama pri brzinama do 130km/h – nadograđen je s boljim performansama u zavojima. S60 model također uključuje Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation i druge sustave pomoći pri upravljanju. Opcijski Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem povećava sigurnost ljudi unutar i van automobila.

 

Volvo Sensus Connect infotainment sustav je u potpunosti kompatibilan s Apple CarPlay, Android Auto i 4G i omogućava vozaču da uvijek ostane povezan. Intuitivna kontrola dolazi u obliku sučelja dodirnog zaslona osjetljivog na dodir koji kombinira funkcije automobila, navigaciju, povezane usluge te aplikacije za zabavu.

 

Elektrificirana verzija S60 modela također nudi nadograđenu verziju zvanu Polestar Engineered – razvijenu kroz suradnju Volva i Polestara.

 

Polestar Engineered je ekskluzivno dostupan s T8 Twin Engine plug-in hibridnim pogonom i u potpunosti nudi nadograđene kotače, kočnice, podvozje i upravljačku jedinicu motora koji pružaju naprednu snagu od 415KS*.

 

*Specifikacija za američko tržište.

 

Care by Volvo je trenutno dostupan u Njemačkoj, Italiji, Norveškoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Dostupnost, detalji i uvjeti korištenja Care by Volvo usluge mogu se razlikovati ovisno o tržištu. Klijentima savjetujemo da posjete volvocars.com stranicu ili kontaktiraju svog lokalnog Volvo distributera za više informacija.

 

Upoznajte novi Volvo S60.

 

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group 2017.

Tijekom financijske godine 2017. Volvo Grupa zabilježila je profit od 14,061 milijuna švedskih kruna (11,014 milijuna švedskih kruna 2016.). Prihod tijekom perioda iznosio je 210,912 milijuna švedskih kruna (180,902 milijuna švedskih kruna). Tijekom 2017. godine globalna prodaja dosegla je rekordnih 571,577 automobila, porast od 7.0 posto u odnosu na 2016. godinu. Rekordna prodaja rezultat je velike transformacije Volvo financija i operacija u posljednjih nekoliko godina. Transformacija je pripremila kompaniju za iduću fazu rasta.

 

O Volvo Car Group

Volvo djeluje od 1927. godine. Danas je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih marki automobila u svijetu s prodajom od 571,577 vozila u 2017. godini u preko 100 zemalja. Kompanija Volvo Cars je u vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. godine. Tvorila je dio švedske Volvo Group do 1999. kada je kompaniju kupio američki Ford. Geely Holding kupio je Volvo Cars 2010. godine.

 

Tijekom 2017. godine Volvo Cars brojio je u prosjeku 38,000 (30,400) stalno zaposlenih. Sjedište Volvo Cars, razvoj proizvoda, marketinške i administracijske funkcije se uglavnom nalaze u Gothenburgu, Švedska. Sjedište kineskog Volvo Cars nalazi se u Šangaju. Glavni proizvodni pogoni nalaze se u Gothenburgu (Švedska), Ghentu (Belgija), Chengdu i Daqing (Kina), dok se motori proizvode u Skövdeu (Švedska) i Zhangjiakou (Kina), a dijelovi karoserije u Olofströmu (Švedska). 

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se
Po mjeri